top of page
Wachtzaal Orthopedie OrthoDesign Leuven

Veelgestelde vragen

Steunzolen

 

Ik heb een afspraak ingepland voor (sport)steunzolen, wat breng ik mee?

Identiteitskaart, doktersvoorschrift indien u dit heeft, huidige steunzolen indien u al zolen draagt, gesloten schoenen waar u de zolen in zal dragen. Voor sportzolen brengt u best ook uw sportschoenen mee. Indien u een gang- en houdingsanalyse ingepland heeft, brengt u een korte broek (short) mee. Het is noodzakelijk dat uw knieën en enkels zichtbaar zijn voor de analyse.


Voor aflevering steunzolen: één of twee paar gesloten schoenen die u dagdagelijks
draagt. Voor sportzolen brengt u best ook uw sportschoenen mee.

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

Onze steunzolen hebben niet veel onderhoud nodig. Steunzolen die geen lederen deklaag hebben, kunnen schoongemaakt worden met een vochtige microvezeldoek en eventueel een klein beetje milde zeep. Agressieve middelen zijn niet geschikt voor het materiaal. Steunzolen met een lederen deklaag kunnen het beste schoongemaakt worden met een product voor lederonderhoud.  

Hoe lang gaan steunzolen mee?

Vaak gaan steunzolen voor volwassenen twee jaar mee. Afhankelijk van de persoonlijke activiteiten en levensstijl, kan dit verschillen.  

Voor kinderen raden wij aan om jaarlijks de zolen te vernieuwen aangezien de voeten groeien en de correctie dan niet meer op de juiste plaats zit. Het ziekenfonds voorziet om deze reden ook jaarlijks een tussenkomst mits voorschrift van een arts specialist.

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Patiënten die een mindervalidenparkeerkaart hebben, kunnen parkeren op één van de drie parkeerplaatsen voor de deur.

Daarnaast zijn er gewone parkeerplaatsen in de straat, in de straten rondom en er zijn ook shop-and-goplaatsen in de buurt. Op de website van de Stad Leuven vindt u alles over parkeren in Leuven. 

bottom of page